Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Sunnuntai 1. syyskuuta 2002 klo 11:39

eWeekin artikkelin mukaan Applella on käynnissä Marklar-koodinimeä kantava projekti Mac OS X:n porttaamiseksi x86-alustalle. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että Mac OS X voisi tulevaisuudessa toimia samoilla Intelin ja kumppaneiden prosessoreilla kuin Windows-koneetkin. Se ei välttämättä olisi huono siirto, nyt kun PowerPC-prosessoreiden kehitys on ollut selvästi hitaampaa kuin kilpailijoiden. Intelin prosessoreiden tuotantomäärät ovat myöskin sen verran massivisempia, että tällä saataisiin koneiden hintojakin alas. Muutos ei kuitenkaan tapahdu ihan lähiaikoina, jos edes lähivuosina. Silloin kun Macin käyttis ei ollut vielä edes nimeltään Mac OS, vaan System 7, Applella oli “Star Trek”-niminen projektitiimi, joka porttasi System 7:n Intel-alustalle. Siitä projektista ei kuitenkaan koskaan tullut mitään julkista tuotetta. Saa nähdä kuinka Marklarin käy.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.