Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Lauantai 3. elokuuta 2002 klo 22:17

Tultiin pari tuntia sitten kotiin nelipäiväiseltä automatkalta. Kilometrejä tuli reilu tuhat. Oli lämmintä, eikä edes haitannut se, että unohdettiin ottaa takit mukaan. Takkien unohtamisen lisäksi sähläiltiin muutenkin, esimerkiksi unohdettiin hammasharjat ensimmäiseen yöpaikkaan. Onneksi uusia sai kaupasta.

Meillä ei ollut mitään etukäteen varattuja yöpaikkoja, mutta elokuun ja arki-iltojen ansiosta paikat eivät olleet tupaten täynnä. Ensimmäisenä päivänä ajettiin Tampereen kautta Töysään Etelä-Pohjanmaalle. Yö oltiin Töysässä Heikin Tuvassa, jossa saimme käyttöömme kokonaisen maalaistalon pihapiireineen. Paikka oli niin iso, että siellä olisi voinut järjestää vaikka leirikoulun. Koko hoidon hinta 60 euroa/yö.

Toisena päivänä ajoimme 15 kilometrin päähän Keskisen kyläkauppaan, joka oli hieman pettymys. Erikoista suuressa kaupassa (myynniltään Suomen toiseksi suurin kauppa Helsingin keskustan Stockmannin jälkeen) on sijainti keskellä ei mitään. Muuten kauppa oli vain iso tarjoushalli, joka sitä paitsi oli melkoisen ahdas. Halvan bensan (0,999 e) tankkaamisen jälkeen matkaa jatkettiin Ähtäriin, jossa piti tietysti käydä Eläinpuistossa. Woody, joka joutui luvattoman usein odottamaan meitä autossa, sai nyt oman häkkiyksiön eläinpuiston koiraparkista. Toiseksi yöksi matkasimme Petäjävedelle, jossa yövyimme Loma-Ässän mökissä (hinta taas 60 e/yö). Oli muuten erittäin koiraystävällinen paikka, tiedoksi kaikille koiran kanssa matkaaville!

Kolmannen päivän aamuna kävimme Radio- ja puhelinmuseossa, jossa omituinen ukko (ilmeisesti museon pitäjän isä tai jotain) seurasi meitä koko hiivatin ajan. Lahjoitimme kuitenkin museoon vanhan NMT-kuuluuvuskartan, kun autossa oli jo parempiakin karttoja. Mikkelin ja Mäntyharjun kautta ajoimme tätini mökille, jossa vietimme kolmannen yön.

Tänään porhalsimme ensin Haminaan, jonka ravintolatarjonnan totesimme surkeaksi (tai ainakin kaikki kivat paikat oli hyvin piilotettu) ja sieltä Kotkaan asuntomessuille. Woody sai taas oman väliaikaismajoituksen messujen Haukkulasta, joka oli kiitettävän hyvin järjestetty. Paikalliset 4H-kerholaiset olivat jatkuvasti paikalla juottamassa ja lenkittämässä hoitoon jätettyjä koiria. Messutaloista Loiste Loiste oli kiva. Villa Aurinkoranta Villa Aurinkoranta oli näyte siitä, mitä saa kun taloon voi käyttää 700 000 euroa. Sillä rahalla saa esimerkiksi “saunakeittiön” eli erillisessä saunarakennuksessa olevan kunnon keittiön, jossa on myös oma tiskikone…

Kotkasta ajettiin sitten kotiin Vantaalle. Nyt väsyttää ja vielä pitäisi hakea kasseja autosta.

Matkan virallinen soundtrack: Leevi and the Leavings: Menestyksen salaisuus

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.