Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Torstai 25. heinäkuuta 2002 klo 11:01

Asuinalueestamme Vaskipuistosta oli juttu Hesarissa toissapäivänä. Juttu kuuluu sarjaan, jossa arkkitehdit kiertävät kritisoimassa uusia asuinalueita. Vaskipuiston viimeisin talo valmistui tämän vuoden toukokuussa, oma talomme tammikuussa 2000. Me tosin muutimme tähän vasta viime vuonna.

Koska Hesari tuskin julkaisee “jutussanne oli virheitä” -tyyppisiä mielipidekirjoituksia, valitetaan nyt sitten tässä. Artikkelissa haastatellaan kahta arkkitehtiä, Johanna Hankosta ja Rauno Lehtistä. Vaskipuisto on kaavoitettu niin, että se rajoittuu pitkään meluaitaan, joka odottaa mahdollista Kehä II:ta. Helsingin Sanomien mukaan Vaskipuisto on liikenneloukussa kunnes Kehä II rakennetaan. Tätä on vaikea ymmärtää, sillä kyllähän tänne tulee ihan autotie nytkin. Ja vaikka Kehä II rakennettaisiin, Vaskipuisto tuskin saa omaa liittymää, vaan liittymä rakennetaan Hämeenlinnantielle, jolloin liikenne Vaskipuistoon tai etäisyys Myyrmäkeen ei muutu millään tavalla.

Jutussa unohdetaan myös mainita, että Hämeenlinnantielle on vain muutama sata metriä ja sieltä kulkee useita eri busseja Helsingin keskustan suuntaan, Hakaniemeen ja tietysti myös pohjoiseen päin. Jos haluaa matkustaa junalla, Myyrmäen asema on lähempänä kuin artikkelissa mainittu Malminkartano.

Jostain talosta arkkitehdit ovat myös löytäneet suunnitteluvirheen, jonka takia “suurkorttelin sisällä olevalle parkkipaikalle omalle autolle saattaa joutua kiertämään kotiovelta jopa parin, kolmen sadan metrin matkan”. Vaikea uskoa, että täällä sellaista kohtaa olisi, onhan kaikissa taloissa rapun ovet molemmilla puolilla taloa. Taitaa olla oikopolku syntynyt ihan muusta syystä.

Kartassa Vaskipuisto on Vaskipelto, mutta -puisto on kai sitten myyvempi nimi, kun rakennusyhtiöt tuntuvat sitä käyttävän. Oikeassa reunassa näkyvä E12-tie on Hämeenlinnantie ja jos Kehä II joskus tänne asti rakennetaan, se tulisi varmaankin kartan keskellä olevan Pohjois-Kaarelan tien päälle.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.