Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Keskiviikko 17. heinäkuuta 2002 klo 19:55

Tänään oli taas se pari kertaa vuodessa tapahtuva varajoulu, kun Applen pääjohtaja Steve Jobs avaa Mac-messut ja julkistaa uutuuksia. Tämän vuoden puhe oli hieman tylsä ja keskittyi softauutuuksien esittelyyn. Pääosan sai Mac OS X 10.2 eli paljonpuhuttu “Jaguar”. Sen uusista ominaisuuksista voi lukea lisää Think Secretissä.

Huhusaitit olivat kuitenkin missanneet iCalin, Applen uuden kalenteriohjelman, jossa voi ylläpitää useaa eri kalenteria ja vielä jakaa niitä muiden ihmisten kanssa. Toisella uudella ohjelmalla, iSyncillä, voi vielä synkronoida kalenterinsa (ja osoitekirjansa) kännykän, Palmin tai iPodin (josta julkaistiin Windows-yhteensopiva versio) ja Macin välillä. Kännyköistä yhteensopivia ovat tällä hetkellä vain Sony Ericssonin viimeisimmät mallit, mutta koska synkronointiin käytetään SyncML-standardia, yhteensopivia puhelimia on varmasti tulossa muiltakin valmistajilta.

On muuten mielenkiintoista, että Apple haluaa tehdä kaiken softan omissa nimissään. iCal, Mac OS X:n Address Book ja iSync ovat yhdistelmä, joka heittää Palm Desktopin romukoppaan. Ilmainen MP3-soitinohjelma iTunes vei markkinat shareware-kilpailijoilta. Uusi Sherlock 3 puolestaan on suora kopio ehkä suosituimmasta OS X:n sharewaresta, Applen Design Awardilla palkitsemasta Watsonista. Olisi kiva tietää korvaako Apple jotenkin Watsonin tekijälle menetetyt tulot, varsinkin kun on jo kerrottu, että Sherlock 3 ei perustu Watsoniin.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.