Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Maanantai 15. heinäkuuta 2002 klo 14:40

Mac OS X -vinkki: Näin vaihdat valikkopalkin kellon päiväyksen muodon suomalaiseksi. Haluan käyttää X:ää englanninkielisenä, mutta silloin valikkopalkin oikeassa yläkulmassa olevasta kellosta aukeava valikko näyttää päiväyksen oudossa muodossa. Koska olen kuitenkin valinnut muuten käytettäväksi suomalaiset päiväykset, valikossa lukee esimerkiksi tällä hetkellä “maanantai 7/15/2002 2:34”.

Tiedosto, jossa formaatti on tallennettuna, löytyy packagesta /System/Library/CoreServices/Menu Extras/Clock.menu. Klikkaa Clock.menua hiiren oikealla napilla (tai ctrl-klikkaa) ja valitse “Show Package Contents”. Uudessa ikkunassa mene hakemistoon /Contents/Resources/English.lproj/ ja avaa sieltä dokumentti Localizable.strings BBEditiin tai muuhun tekstieditoriin. Mac OS X:n TextEdit ei kelpaa koska se tallentaa tiedostot RTF:nä.

Siellä on rivi "MBC_DATETIME_MENUITEM_FORMAT" = "%A %1m/%e/%Y %1I:%M%p";;. Muuta se muotoon "MBC_DATETIME_MENUITEM_FORMAT" = "%A %e.%1m.%Y %1H:%M";;.

Loggaudu ulos ja takaisin sisään, jotta muutos näkyisi.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.