Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Torstai 27. kesäkuuta 2002 klo 23:31

Suomalainen liikenne on tähän kreikkalaiseen verrattuna niin kovin järjestelmällistä, etten sanoisi tylsää.

Samoksen kadut ovat niin kapeita, että monissa paikoissa kaksi autoa ei mahdu ohittamaan toisiaan. Tämän lisäksi kaikkialla kadunvarsilla on pysäköityjä autoja ja koska jalkakäytäviä ei ole, autotiellä hyppivät jalankulkijat hankaloittavat liikennettä entisestään. Jalankulkijat ovat enimmäkseen turisteja, koska kaikki paikalliset liikkuvat joko autolla tai mopolla, joista varsinkin jälkimmäisiä on täällä aivan uskomaton määrä.

Kreikkalaisen (tai ainakin samoslaisen) auton tärkein varuste stereoiden jälkeen on äänitorvi. Äänimerkille onkin täällä paljon käyttöä. Olen havainnoinut sille ainakin seuraavat merkitykset:

  • “Pois tieltä!”
  • “Hei!”
  • “Onpas siinä nätti tyttö!”
  • “Huomatkaa, täältä minä tulen!”
  • “Saa ohittaa.” (takana tulevalle autolle)
  • “Olen lähdössä pysäkiltä.” (bussi)
  • “Saa tulla.”
  • “Ei saa tulla.”

Väistämissäännöt ovat täällä tyyppiä “se väistää, joka ei uskalla mennä”. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pienempi väistää isompaa ja turisti väistää paikallista. Saarella on yhdet liikennevalot (lähellä lentokenttää), mutta oppaan mukaan ei kannata luottaa siihen, että muut autoilijat noudattavat punaista valoa.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.