Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Maanantai 20. toukokuuta 2002 klo 16:25

Macin IE:llä pystyy zoomaamaan tekstiä, vaikka sen koko olisikin määritelty pikselintarkasti sivun tyylitiedostossa. Tämä on kätevää aina silloin tällöin, kun sivun tekijä on tehnyt tekstistä turhan pientä tai suurta. Windowsin IE:ssä tämä ei ole ollut mahdollista – ellei ole tiennyt mistä etsiä. Zeldmanilla on screenshot aiheesta.

Lisää poimintoja nyysseistä: mielenkiintoinen threadi lukujen nimistä tanskan kielessä (keskustelu on tosin sen verran tuore, että tätä kirjoittaessa vain yksi viesti on Googlen arkistossa). Tanskassa esimerkiksi luku 70 on “halvfjerds”, joka on lyhentynyt muoto sanasta “halv-fjerde sinde tyve”. Alkuperäinen sana on suomeksi “puoli neljä kertaa kaksikymmentä” eli 3,5 * 20 = 70. Kätevää.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.