Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Torstai 9. toukokuuta 2002 klo 15:35

DropFTP:stä olisi kiva tehdä Mac OS X -versio. Moni on sitä kysellytkin, mutta olen vastannut, että siinä on liian iso duuni.

DropFTP on AppleScript-ohjelma, jonka tein muutamia vuosia sitten. DropFTP:n ideana on helpottaa esimerkiksi www-sivujen serveriversion ja lokaalin version pitämistä ajan tasalla. Muutettu tiedosto vain pudotetaan DropFTP:n ikonin päälle ja softa hoitaa sen oikeaan paikkaan serverillä. Tiedoston siirtoon skripti käyttää Interarchya.

FTP-osuus skriptistä varmaan toimisi suoraan Mac OS X:ssä, mutta käyttöliittymä (serverin hakemisto/lokaali kansio -parien asettamiseen) ei. Käyttöliittymän voi X:ssä tehdä AppleScript Studiolla, mutta siinä on kyllä kovasti hommaa. Toisaalta kiinnostaisi tehdä skripti sellaiseksi, että tiedostonsiirto suoritettaisiin jollain Unix-työkalulla eikä Interarchyn kaltaisella maksullisella FTP-softalla. Ehkä vielä jonain päivänä…

Pieni lisäys vielä: Voisihan siitä tietysti tehdä jopa Cocoa-softan… Mutta näillä C-taidoilla taitaa jäädä tekemättä.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.