Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Perjantai 3. toukokuuta 2002 klo 16:34

Chimera on kiva selain. Se käyttää Geckoa (Mozillan/Netscape 6:n engine) sivujen renderöintiin, on nopea ja sivut näyttävät kauniilta kun teksti on antialiasoitua. Kaiken lisäksi koko hoito on tehty Cocoalla paljon paremmin Mac OS X:ään istuvaksi kuin Mozilla. Mozillan ja Windowsin Operan tapaan Chimerassa voi käyttää tabeja, jolloin voi surffailla samanaikaisesti monella sivulla yhdessä ikkunassa. Vaatii vähän totuttelua, mutta voi olla hyvinkin käyttökelpoinen, esimerkiksi niin että pitää toisessa tabissa ylläpitotyökalun ja toisessa varsinaisen saitin. Chimerassa on vielä moni juttu vaiheessa, mutta kehitystyö tuntuu etenevän vauhdilla.

Muistaako joku vielä iCabin? Se oli nopea ja pieni selain, joka oli tosissaan tunkemassa Microsoftin ja Netscapen kilpailijaksi Macilla. Sen lopullinen versio on ollut “tulossa pian” jo vuosia eikä homma tunnu etenevän. Samalla muut ovat menneet ohi esimerkiksi standardien tukemisen suhteen. Se on harmillista, koska selaimissakin tarvittaisiin kilpailua. Chimeralle on varmasti hyvä ratkaisu käyttää muiden tekemää renderöintikoneistoa, jolloin kehitystyössä voi keskittyä rakentamaan käytettävää selainta koneiston ympärille.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.