Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Uusi harrastus

Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen olen aloittanut harrastuksen (ellei harrastukseksi lasketa sitä, että välillä tulee tehtyä iltaisin samantyyppisiä koodaushommia kuin töissä, mutta toisaalta niistä voi usein laskuttaa jotain asiakasta eikä harrastuksista yleensä voi, tietääkseni). Kaiken lisäksi olen aloittanut urheiluharrastuksen, mikä on vielä enemmän poikkeuksellista.

Eilen alkoi siis ratsastuksen alkeiskurssi Vihdin Ratsutallilla Tervalammella. Tämä oli kolmas kerta, kun olin ratsastamassa. Edelliset kaksi kertaa ovat olleet ratsastusretkiä, joissa on melko nopeasti vain lähdetty matkaan hevosten kanssa. Ihan kokonaan eivät niiltä retkiltä tulleet opit olleet unohtuneet, sillä olisin halunnut eiliselle tunnille vähän reippaampaa menoa. Voi tietysti olla, että syynä ensimmäisen tunnin rauhallisuuteen oli se, että kurssilla olisi saattanut olla mukana ihmisiä, jotka olisivat hevosen selässä menneet ihan lukkoon tai jopa paniikkiin. Näin ei kuitenkaan ollut ja itse asiassa kaikki kurssilaiset olivat ratsastaneet ennenkin.

Ratsuna ensimmäisellä tunnilla minulla oli Lassi, jonka säkäkorkeus on melkein yhtä paljon kuin minun pituuteni eli 176 cm, mikä on kai aika paljon. Siltikään se ei tuntunut kovin korkealta hevoselta, ainakaan näin kenttää kiertäessä. Jos lähden sen kanssa jollain tunnilla maastoon, voi mielipide muuttua. Voin kokemuksesta kertoa, että alamäkeä hevosella mennessä matalampikin hevonen tuntuu yllättävän korkealta.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.