Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Kevät

Kevät on alkanut, jopa ennätysaikaisin. Sulka kertoo blogissaan, että sudenkorentoja on nähty lennossa kuukautta edellistä ennätystä aikaisemmin.

Sunnuntaina leikkasimme omenapuun oksia. Pihalla kasvaa yksi omenapuu, joka ei ollut puutarhasaksia nähnyt moneen vuoteen ja oli ehtinyt kasvaa reilusti korkeutta. Se on epäkäytännöllistä, joten madalsimme puuta niin paljon kuin vain yletyimme ja uskalsimme. Naapuri kyllä sanoi, että omenapuut kestävät mitä vaan, mutta näin ensimmäisellä kerralla emme uskaltaneet ihan hirveän paljon leikata. Katsotaan sitten ensi keväänä taas uudestaan.

Asumme paikassa, johon on julkisilla melko huonot julkisen liikenteen yhteydet, varsinkin iltaisin. Lähin bussipysäkki on kilometrin-puolentoista päässä meiltä ja siihen busseja kulkee juna-asemalta tunnin välein. Normaalisti kuljemme Tian kanssa työmatkan yhdessä niin, että ajamme autolla asemalle ja matkustamme keskustaan junalla. Viime aikoina on tullut oltua työhuoneella useana iltana viikossa, joten en ole päässyt yhteisellä autokyydillä kotiin, vaan matkustanut myöhemmin illalla bussilla lähipysäkille ja kävellyt loppumatkan.

Ilmeisesti Veolia, joka meille tulevaa maalaislinjaa hoitaa, laittaa linjalle ne kuskit, jotka eivät ole läpäisseet viimeisimpiä ajokokeita. Linjaa ajaa toinen toistaan huonompia kuskeja, jotka kaahaavat neljänkympin alueella huomattavaa ylinopeutta, ajavat jarruttamatta hidastetöyssyihin, oikaisevat mutkat vastaantulevien kaistan kautta ja kun tien reuna on rikki, ajavat keskellä tietä satojen metrien matkan. Eilinen kuski painoi juna-asemalta lähtiessään kaasua niin, että matkustajat vain lentelivät, kun yrittivät epätoivoisesti päästä istumaan. Seuraavaksi kuski ajoi kolmion takaa suoraan toisen auton eteen. Ihan pelotti olla kyydissä.

Sitten asiasta toiseen. En säännöllisesti lue Creating Passionate Users -blogia, mutta tiedän, että siinä on hyviä ja älykkäitä juttuja esimerkiksi käytettävyydestä, markkinoinnista ja designista. Suosittua blogia kirjoittaa Kathy Sierra, josta on tullut ilmeisesti joidenkin mielestä liiankin vaikutusvaltainen bloggaaja, sillä hän on saanut tappouhkauksia. Kathy kirjoittaa blogissa pelosta, jonka uhkaukset ovat aiheuttaneet.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.