Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Kaistan varastamista, tietokantaan tunkeutumista ja salaisuuksien vuotamista

Kalamuki neuvoo, miten Apachessa estetään kaistan varastaminen suojaamalla tiedostot suoralta linkittämiseltä.

Unixwiz.net puolestaan kertoo esimerkkien avulla, kuinka SQL-tietokantaan voidaan tunkeutua. Kannattaa siis aina käyttää PHP:ssä mysql_escape_string()-funktiota (tai versiosta 4.3.0 alkaen mysql_real_escape_string()-funktiota) ja Javassa PreparedStatementejä.

Ameriikassa Apple on haastanut Think Secret -huhusaitin oikeuteen liikesalaisuuksiensa paljastamisesta. John Gruber analysoi tapausta artikkelissaan. Olen samaa mieltä Gruberin kanssa: Think Secret todennäköisesti voittaisi oikeudenkäynnin, koska sen ei tiedotusvälineenä tarvitse paljastaa lähteitään. Kalliiksi oikeudenkäynti jättiyhtiötä vastaan kuitenkin tulee.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.