Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Perjantai 10. tammikuuta 2003 klo 13:04

Dave Hyattin blogi on vaihtanut nimeä. Se on nyt Surfin’ Safari. Hyatt on eräs Applen Safari-selaimen pääsuunnittelijoista. Blogin pääaiheita on viime päivät ollut Hyattin vastaukset moniin Safarissa ilmenneisiin vikoihin ja puutteisiin. Hyattin kirjoitusten mukaan korjauksia ja muutoksia tehdään kovaa vauhtia, joten seuraava Safari-versio on varmasti selkeästi ensimmäistä betaa parempi.

John Gruberilla on erittäin hyvä kirjoitus Safarista ja selaimista yleensä. Olen eri mieltä Gruberin kanssa siitä, että Mac OS X:n Internet Explorer olisi niin huono kuin Gruber kuvailee ja olisi tähän asti ollut Applen käyttöjärjestelmien oletusselain vain siksi, ettei parempaakaan ole ollut saatavana. On totta, että X:n ilmestyessä ei selainvalikoima ollut häävi, mutta kyllä Macin IE5 on silti eräs parhaista selaimista koskaan. Gruberin mielestä IE näyttää rumalta ja sillä on stabiilius- ja käytettävyysongelmia. Safari ja Chimera ovat kyllä esimerkiksi asetusten osalta IE:tä selkeämpi, mutta webbiselaimen peruskäytön eli sivujen selailun osalta IE on tarpeeksi nopea ja helppokäyttöinen, eikä se ainakaan minulla kaatuile koskaan. Täytyy silti myöntää, että nykyään avaan IE:n enää harvoin. Oletusselaimeni on Chimera, eikä Safari ainakaan vielä vakuuttanut minua niin paljon, että olisin vaihtanut.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.